Étrend-kiegészítők webáruháza, a gyógyulás elősegítéséhez és az egészség megtartásához!
EverClear, Természetes kozmetikumok

Bevásárlókosár

0 db terméket tartalmaz,
0 Ft értékben

» Termékeink

Hírlevél

E-mail:
Név:

Bejelentkezés

E-mail cím: 
Jelszó:

Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Link ajánló

2011-02-11 0:00

Kalcium pótlásáról, korall kalciumról

Korall kalcium Korall kalcium csomag


Mi a Korall Kalcium?

A korallok vázából porított táplálék kiegészítő, melyet a világon több helyen termelnek már ki. Az egyik legtisztább forrása mégis Okinawa, mivel itt a kitermelés nem a partok közeléről történik, hanem a partoktól messzebb található korallzátonyokról, mélyen a tengerben, ahol a víz tisztasága garantált. Itt nem kell számolni az olaj és nehézfém maradványokkal, mint a partokhoz közelebbi kitermelő helyek esetén, ahol ezek jelenléte számottevő.

Okinawa


Miben más a Korall Kalcium más kalcium készítményekhez képest?

Komplex ásványi anyag összetétele, mely a csontokhoz hasonló és természetessége teszi lehetővé, hogy a felszívódása magas legyen. Ahogy a neve is mutatja legnagyobb részt kalcium, és emellett megtalálható benne Magnézium is, a kalcium és magnézium aránya pedig a felszívódáshoz legideálisabb 2:1. Ezt nem mindegyik Korall Kalcium mondhatja el magáról. Mert vannak olyan készítmények, melyek Kalcium tartalma igen magas, és a Magnézium messze elmarad a biztos beépülést szolgáló aránytól. Japánban a helyes arányú Korall Kalcium elnevezése: Sango Mineral Powder. A két legfontosabb összetételen kívül még számos összesen 74 ásványi anyag található ebben a természetes anyagban. A legfontosabbak ezek közül: Bór, Króm, Kobalt, Réz, Jód, Mangán, Szelén, Cink, Foszfor, Kálium. Ezek természetes szinergiája támogatja Kalcium hatékony felszívódását.


Mi a szerepe a Kalciumnak a szervezetünkben?

Alapvető feladata a csontok és fogak egészségének fenntartása a remineralizálással. Ezenkívül szerepet játszik az idegingerület átvitelnél, a vázizmaink összehúzódásánál, aktiválja a véralvadási folyamatot, és az egész test lúgosításában.


Szükséges lehet a Kalcium pótlására az egészséges szervezetnek?

A fent említett létfontosságú szerepei miatt a kalcium pótlása élethosszig tartó folyamat kell, hogy legyen. Az egészséges gyermek szervezetben a csontnövekedése miatt van létfontosságú szerepe, később pedig a folyamatos ásványi anyag utánpótlás miatt.


Milyen természetes forrásai lehetnek a Kalciumnak?

A legfontosabb étel forrása a Kalciumnak a tej és tejtermékek, szárított gyümölcsök, és a hüvelyesek. A zöldségek – főleg káposztafélék és sötét levele félék, mogyorófélék, húsok, kenyér – és gabona félék is hozzájárulnak a kálcium bevitelhez.

A fentiekhez fontos kiegészítés, hogy a feldolgozási folyamat jelentően befolyásolhatja a kalcium utánpótlási képességét a terméknek. Például több üzletben kapható tej esetében már szinte 0 a kalcium bevitel a szervezetben. Ezért fontos odafigyelni, hogy lehetőleg eredeti formájában fogyasszuk ezeket (pl.: tejtermelőtől vegyünk tejet).

Mivel a mai étkezési szokásaink és élelmiszerek minősége miatt nem viszünk be a szervezetünkbe elég kalciumot szükséges lehet ezt pótolni étrend-kiegészítők formájában. Ennek a legtermészetesebb módja, ha a kalciumban gazdag természetes forrásokhoz fordulunk, mint például a korall kalcium.

Természetes étrend kiegészítők forrásai lehetnek még a tojáshéj, a Kalcium karbonát (pl.: mészkő), és a korall kalcium, melyek közül a Korall Kalciumnak van a legporózusabb szerkezete, mely a hasznosulásában játszik fontos szerepet.

Korall kalcium tojás kalcium kalcium karbonát
Korall kalcium Tojás Kalcium karbonát


Mit okozhat a hiánya?

A szervezetünk kalciumszükséglete olyan alapvető és olyan magas, hogy még a legkisebb hiánya is csökkentheti a szervezet működését. Igaz, rövid távon a kalcium hiánya észrevétlen maradhat, de egy időt után hatásai súlyosan megmutatkozhatnak.


Milyen betegségeknél mutatták ki a Kalcium előnyös hatását?

Mivel a kalcium létfontosságú szerepeket tölt be szervezetünkben, számos betegségnél mutatták ki a Kalcium előnyös hatását:

- Csontritkulás
- Csonttörések
- Fogszuvasodás
- Ínybetegségek
- Véralvadás csökkenés
- Magas vérnyomás
- Premenstruációs szindróma (PMS)
- Elsavasodás
- Elhízás
- Iszkémia (a szív vérellátási zavara)
- Szívritmuszavar
- Idegek degenerációja
- Emésztési rendellenességek
- Vastagbélrák


Milyen tényezők csökkenthetik a Kalcium felszívódását?

- Dohányzás
- Állandó idegeskedés, stressz
- Alvászavarok
- Kevés vízfogyasztás (ajánlott a közel 2 liter)


Mi az ajánlott napi Kalcium bevitel?

Az Európai norma szerint napi 1000 mg az ajánlott Kalcium bevitel.
A nagy dózisú adagját napi 2500 mg-ban állapították meg.
Felszívódásához kiemelten két anyag szükséges: magnézium – a helyes arány kalcium-magnézium 2:1 – és D vitamin – melyet már napi 20 perces napon való tartózkodás is pótolhat.
Az étrend kiegészítőt étkezés közben érdemes bevenni és napi 2-3 adagra szétosztva, hogy a felszívódása minél magasabb lehessen.
Magas kalcium bevitel tünetei: gázosodás, felfúvódás és székrekedés. Ezek a jelenségek csak huzamosabb ideig alkalmazott jóval napi 2500 mg feletti adagolása esetén léphetnek fel kifejezetten a kalcium miatt. (a felesleges kalcium a szervezetünkben nem tud hasznosulni, és kiválasztódik a vizelettel vagy a széklettel).

Más nevek amin találkozhat még a korall kalciummal: corall calcium, corall kálciumVitaminFarm webáruházunkban, a témához kapcsolódó alábbi termékeket lehet megvásárolni

Korall kalcium Korall kalcium csomag