Étrend-kiegészítők webáruháza, a gyógyulás elősegítéséhez és az egészség megtartásához!
EverClear, Természetes kozmetikumok

Bevásárlókosár

0 db terméket tartalmaz,
0 Ft értékben

» Termékeink

Hírlevél

E-mail:
Név:

Bejelentkezés

E-mail cím: 
Jelszó:

Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Link ajánló

2011-06-19 20:51

Amit érdemes tudni a e-coli németországi fertőzésről és a hátteréről

Sajnos újabb támadásnak vagyunk kitéve. Viszont nem az, aminek elsőre látszik.
Ma már talán mindenki számára nyilván való, hogy a Médiából vett (tv, rádió, újság, ...) információk, 3 csoportba oszthatók: 
- hazugságok (ide tartoznak a féligazságok, ellhalgatott fontos részletek, az események egyoldalú bemutatása), 
- figyelemel elterelése a valódi lényeges dolgokról, 
- megalapozatlan ilyezgetések.

A fentiek mögött mindig az áll, amit ezekkel a hírekkel elérnek, és valaki érdekeit szolgálja.

A H1N1 vírus járvány kapcsán utólagosan kiderült, hogy teljesen indokolatlan volt a pánikkeltés, viszont sikeresen megijesztettek rengeteg embert, akik azonnal beoltatták magukat. Érdekes, hogy ennek a félrevezetésnek sosem keresték a felelősét!

Mai embernek meg kell tanulnia a hírek mögé nézni. 
Én az alábbiak szerint járok el:
1. Minden hírt kétkedve hallgatok, amivel kapcsolatban nincs saját tapasztalatom. Ha érdekes számomra - mint például a E-Colin fertőzés - akkor utána olvasok olyan fórumokon, amik nem érdekeltek semmiben a témával kapcsolatban. 
2. Nem azt nézem mit mondanak és milyen következtetéseket vonnak le, hanem, hogy a hír mit vált ki az emberekben, ennek milyen következményei vannak és a hatóság milyen intézkedéseket hoz.
Például:
Hír: fertőzöttek az uborkák, csírák > meg lehet halni!
Eredmény: sok ijedt ember, akik abbahagyják a zöldségek fogyasztását, csődbe került termelők. Ennek a hosszútávú következménye > kevesebb zöldség, drágább áron jövőre és az emberekben egy újabb félelem a természetes zöldség fogyasztásától. Inkább eszünk kész ételeket.

Rendben, de felmerül a kérdés kinek jó ez? (A válaszra az utolsó mondat utal.) Azoknak, aki abban érdekeltek, hogy ne egészségesen étkezzünk, ezáltal gyakrabban vagyunk betegek és több gyógyszert fogyasztunk.

Gondolom sokakban megfordul a gondolat: Ugyan már, ez egy üldözési mánia, összeesküvés elmélet! Azoknak ajánlom a következő cikket, akik nem érzik megalapozottnak a fenti állításokat és arra kérem őket, hogy úgy olvassák, hogy figyelik mennyire érthető és logikus magyarázat amit olvasnak ahhoz képest, amit a Medián keresztül kapunk.
Példa:
1. Az uborka az oka
2. Mégsem az uborka hanem a csíra
3. Mégsem a csíra, de ne együnk biztonság kedvéért salátát, uborkát, csírát, ...

Fontos tudni, hogy a magas tápanyagokban gazdag zöldség és csírák fogyasztása fontos az egészségünk fenntartásához.

És akkor következzen az összefoglaló

Forrás: NaturalNews

Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben majd jelent meg az élelmiszerláncban.

A mostani megbetegedéseket az E. coli O104:H4 csoportba tartozó baktérium okozza, ami általában nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak úgy alakulhat ki, ha a baktériumot ismételten antibiotikummal kezelik a mutáció előidézése és ezen keresztül a rezisztencia elérése érdekében.

Ha szeretnénk megismerni a törzs eredetét csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai kódját és megtudhatjuk, milyen gyógyszerekkel kezelték a kívánt hatás elérése érdekében. Ezt a vizsgálatot elvégezték  és az eredmény elég érdekes képet mutat az O104:H4 csoport eredetéről.

A genetikai kód megmutatja a baktérium múltját

Amikor a németországi Robert Koch Intézet munkatársai dekódolták az O104:H4 törzs genetikai összetételét azt találták, hogy a baktérium a következő antibiotikumokkal szemben rezisztens:

• penicillin
• tetracycline
• nalidixic acid
• trimethoprim-sulfamethoxazol
• cephalosporin
• amoxicillin / clavulanic acid
• piperacillin-sulbactam
• piperacillin-tazobactam

Emellett az O104:H4 törzs különleges enzimek termelésére is képes, ami „szuper erővel” ruházza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases – széles spektrumú béta-laktamázoknak) nevezik. Az ide sorolt mikrobák képesek olyan enzimeket előállítani, amelyek a 3. generációs (a kórházak által legszélesebb körben alkalmazott) cephalosporinokat (például cefuroxime, cefotaxime és ceftazidime) is hasítják, és ezáltal hatástalanná teszik.

Emellett az O104:H4 törzs két különleges gént, a TEM-1-et és CTX-M-15-öt is tartalmaz, ami az orvosok rémálma 1990 óta, írja a Guardian.

Miért félnek tőle az orvosok? Mert fertőzés esetén kulcsfontosságú szerveket támad meg és sok esetben halállal végződik.

Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségével

Hogyan jöhet létre egy olyan baktériumtörzs, ami nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben rezisztens, két halálos génmutánssal és ESBL enzim képességgel rendelkezik?

Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal. Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének Detrick marylandi laboratóriumában.

Maga a folyamat a leírtaknál kicsit összetettebb, a lényeg, hogy egy ilyen rezisztens törzs kizárólag tudatos laboratóriumi eljárások eredményeként jöhet létre. Elképzelhetetlen, hogy a természetben véletlenszerűen megtörténjen. Például, ha a baktérium egy élelmiszerből ered (mint ahogyan ezt állítják), hogyan vált rezisztensé ennyi antibiotikummal szemben, amikor növényeket nem kezelnek antibiotikummal?

Gyakran előfordul, hogy egy törzs rezisztensé válik egy adott antibiotikummal szemben, de nem nyolc különböző antibiotikum csoporttal szemben. Eredetének egyetlen forrása lehet: egy laboratórium. Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy a létrejött baktérium véletlenül vagy szándékosan került ki a laboratóriumból. Ezt mindenki döntse el maga.

Először betiltják a természetes gyógyszereket, majd megtámadják az élelmiszerláncot

Miközben a hatóságok a fertőzés forrását kutatják, ne feledjük, hogy az EU a természetes gyógyhatású készítmények és étrendkiegészítők betiltására és a természetgyógyászok munkájának megnehezítésére készül. Miután nem állnak majd rendelkezésre természetes gyógymódok már csak annyit kell tenniük, hogy elijesztik az embereket a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásától is. Ez fontos, hiszen a friss zöldségek rengeteg gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, és amíg a vásárlók hozzájuthatnak friss zöldségekhez módjukban áll természetes úton megelőzni bizonyos betegségeket.

Amennyiben sikerül elérni, hogy az emberek féljenek a friss zöldségek fogyasztásától, könnyebben rávehetők, hogy feldolgozott, egészségtelenebb élelmiszerek fogyasztására térjenek át. Az eredmény: több beteg és nagyobb igény a gyógyszerek iránt, azaz nagyobb haszon a gyógyszergyáraknak.

További fejlemények az E-coli fertőzésekkel kapcsolatban

22-en haltak meg, 2600-an betegedtek meg, melyből hatszáz beteg állapota válságos, sokuknál fennáll a veszély, hogy veseműködésük leáll.
Annak ellenére, hogy továbbra sem sikerült egyértelműen bizonyítani a fertőzés forrását, Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter továbbra is óvott mindenkit a növényi csíra fogyasztásától. Egyben újra figyelmeztette a lakosságot arra is, hogy tartózkodjon a nyers uborka, a nyers paradicsom és a nyers saláta fogyasztásától. Jobb, ha félnek ez emberek a zöldségevéstől!
Az E-coli baktérium O104-es törzse véres székletet, hasmenést és vesekárosodást okozhat.
Eddig 10 európai országból jelentettek megbetegedést, leginkább olyan embereknél, akik Németország északi részén jártak.