|
|
|
Fülöpjakabi szárított bio shiitake gomba por

|
A termék ára:
3 990 Ft
(3 142 Ft +áfa)
|
|
Rendelhető
A termék leírása:
A Shiitake a többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény, értékes fehérjékben, aminosavakban és szénhidrátokban gazdag faj.
- Ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot, foszfort, valamint nyomelemeket, cinket, vasat tartalmaz.
- Vitaminok közül B-vitaminokban (főleg B1 és B2) és a D2-vitamin elő vitaminjában, az ergoszterintben gazdag.
- Aminosavakban gazdag, hisz az összes aminosav megtalálható benne, a lizin és leucin tartalma pedig kiemelkedően magas.
100 gramm friss gomba mindösszesen 42 kalóriát tartalmaz.
Kiszerelés: 30 g
A termék hatásaival kapcsolatban további információért
|
Adagolás
• A bio shiitake őrleményből napi 2x 1 mokkáskanálnyit önmagában vagy kevés folyadékban elkeverve. Fokhagymás íze miatt inkább salátákba, levesekbe, vízbe, hagymateába ajánlott elkeverni.
• A shiitake gyógygomba frissen és nyersen vagy szárítva, porítva, őrölve fűszerként is ízletes. Illata és íze egyaránt a fokhagymát idézi. Aromája szárítva talán még erősebbé és jellegzetesebbé válik. A japán sushik kedvelt fűszere. Leginkább a wokban készült ételek ízletes alkotórésze. Párolt zöldségek ízesítésére, különböző salátákhoz, főleg paradicsommal és mozarella sajttal nagyon finom, de friss hagymával és paprikával is fogyasztható.
• A szárított bio shiitake gombaporból gyógyteát is készíthetünk. A bio shiitake őrleményt keverjük el 2 dl akár meleg, vagy akár hideg, de lehetőleg klórmentes vízben, majd igyuk meg. Éhgyomorra fogyasszuk.
|
Hozzászólások
|
Fülöpjakabi szárított bio shiitake gomba por részletes ismertetője
A Fülöpjakabi Bio őrölt shiitake gomba részletes ismertetője
A Távol-Keletről származó shiitake vagy shii-take (Lentinula vagy Lentinellus edodes, régebbi mikológiai nevén Lentinus edodes) jelentése- egy kemény fafajtán (shii-n vagy shiia-n) növő gomba (take). A többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény, értékes fehérjékben, aminosavakban és szénhidrátokban gazdag faj. 100 gramm friss gomba mindössze 42 kalóriát tartalmaz. Az ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot, foszfort, valamint nyomelemeket, cinket, vasat tartalmaz nagyobb mennyiségben. A shiitake gazdag B-vitaminokban és a D2-vitamin elő vitaminjában, az ergoszterintben. A shiitake fontos fehérje- és káliumforrás, tönkjében cink is található. A cink fontos szerepet játszik az immunrendszer erősítésében. A shiitake gomba proteinjében valamennyi aminosav megtalálható! Különösen leucinban és lizinben gazdag és 40% esszenciális aminosavat tartalmaz! Különösen ajánlott vegetáriánusoknak.
A shiitake gombát legalább 2000 éve értékes étkezési gombának tartják, de régóta ismert számos egészségvédő hatása is. Kínai nevének jelentése téli vagy jó illatú gomba, mert valóban kellemes, kissé hagymára, fokhagymára emlékeztető illata van. A Ming dinasztia idején a híres orvos, Wu Shui életelixírnek nevezte el a shiitake gombát. Kínában és Japánban mintegy másfél millió tonna shiitakét termelnek évente. Európában csak az 1970-es évek óta tartják számon gyógygombaként. Európában elsőként a természetgyógyászok kezdtek a shiitakével foglalkozni. A shiitake ma már a csiperke után a második leginkább fogyasztott étkezési és a harmadik legnagyobb mennyiségben termesztett gomba. A Távol-Keletről származó shiitake vagy shii-take (Lentinula vagy Lentinellus edodes, régebbi mikológiai nevén Lentinus edodes) jelentése egy kemény fafajtán (shii-n vagy shiia-n) növő gomba (take).
A shiitake gyógygomba fogyasztása a távol-keleti országokban a mi kamillateánkhoz hasonlóan számtalan panasz esetén javasolt, amolyan mindent gyógyító étek ma is. Hagyományosan a japán "gyógyító ételek alapanyagaként" használják a szervezet regenerációjához, általános gyengeség, meghűlés, megfázás, tüdőgyulladás, TBC, tífusz, kanyaró, gyomorfájás, gyomorrontás, gyomorfekély, székrekedés, elhízás, hepatitisz, májzsugor, érelmeszesedés, fejfájás, migrén, szédülés, cukorbetegség, reumás fájdalmak, rövidlátás, allergia, aranyér, neuralgia, köszvény, vérnyomásproblémák gyógyítására.
A shiitake gomba véralvadásgátló hatású és segíti a kötőszöveti kollagén szintézisét. Japánban régóta hatásos afrodiziákum hírében áll. A shiitake gomba fogyasztása allergia és szexuális zavarok kezelésében is hasznosnak bizonyult. A shiitake gombában kimutatott eritradenin vegyület vérünk zsírszintjének szabályozásában elősegíti az LDL-koleszterin HDL-koleszterinné alakulását. Jó eredményeket értek el krónikus májgyulladásnál és a magas vércukorszintet okozó diabetes-2-ben szenvedő betegeknél. Migrénes betegek naponta 5g-t szedtek be a shiitake őrleményből, és 5-7 nap alatt tünetmentesek lettek. Ízületi gyulladásban szenvedők és reumás betegek fájdalmai jelentősen csökkentek 6-8 nap után, napi 5g shiitake őrlemény fogyasztásának hatására. Hat hétig tartó kezeléseknél még a kisebb mértékű deformációk is visszafejlődtek.
A shiitake gomba tönkjéből és micéliumából tumorellenes hatású poliszacharidokat sikerült kimutatni, ezek bizonyos tumorok (szarkómák, egyes vastag és végbéldaganatok) esetében gyógyhatásúnak bizonyultak, valószínűleg szabadgyök-megkötő képességük révén. Az egyik a shiitake gomba kivonatából izolált hatóanyag egy glikán, a lentinan és a KS-2 poliszacharid, amelyeknek a szintén jól ismert immunerősítő hatás is tulajdonítható. Ezt támasztja alá, hogy a shiitake gomba fogyasztása az ember testi sejtjeit interferonok kibocsátására készteti, amelyek a gyulladásgátlásban játszanak szerepet. A shiitakeban található lentinan hatóanyag az immunrendszer aktivizálásával gátolja a daganatos sejtek osztódását.
A shiitake gyógygomba micéliumaiban lévő, kettősszálú ribonukleinsavnak köszönhetően influenza ellen is jó, aminek köszönhetően az influenza oltás természetes eredetű alternatívájának tartják. Tudományos kísérletekben igazolták, hogy a shii-take hatásosan védi a szervezetet az influenza-A vírus ellen. Ez annak köszönhető, hogy a szervezetben interferon képződik, amely gátolja a vírusok szaporodását.
A shiitake gyógygomba készítmények gyártásának, alkalmazásának és engedélyeztetésének nehézségét az jelenti, hogy a termelés körülményeitől függően változhat összetétele, ezért nehéz a kivonatok standardizálása, a hatás garantálása, a mellékhatások kutatása. Ennélfogva nem könnyű megmondani, mennyi gombát kellene fogyasztani ahhoz, hogy valóban hatékonyan óvjuk vele egészségünket. A Biokontroll által ellenőrzött bio termesztés és folyamatos felügyelet biztosíja, hogy a bio shiitake őrlemény mindig tartalmazza a hatóanyagokat megfelelő mennyiségben.
A Fülöpjakabon Gyöngyösi Sándor biogazda által termelt, Biokontroll által ellenőrzött Bio shiitake őrlemény BIO minősítéssel rendelkező termék!
• A 20g-os Bio shiitake őrlemény kb. 250g friss shiitake gombának felel meg.
• 100%-ban adalékanyag nélkül tartósított gyógygombákban az íz- és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványianyagok teljes mértékben a gombaőrleményben maradnak.
Figyelmeztetés
A shiitake poliszaharidja, a lentinan nagyon ritkán allergiás bőrreakciót válthat ki. A korbácsütésre emlékeztető piros csíkok főként a végtagokon jelennek meg. Ezt az allergiás bőrreakciót a főtt shiitake gomba is kiválthatja. Ha ilyet tapasztal bőrén, azonnal hagyja abba a shiitake gomba fogyasztását!
A tudományosan meglapozott tények a gomba jótékony hatásai mellett szólnak, azonban a Shiitake gomba fogyasztása előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét. A bio Shiitake őrlemény fogyasztása nem az orvos által javasolt terápia helyett, hanem annak kiegészítéseként javasolt.
A termék hatásaival kapcsolatban további információért
Az étrend-kiegészítők alkalmazása során kedvező élettani hatások várhatók.
A honlapon található információk csak tájékoztató jellegűek.
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.
|
Hasonló vagy kapcsolódó termékek
|
|
 |
|