Étrend-kiegészítők webáruháza, a gyógyulás elősegítéséhez és az egészség megtartásához!
EverClear, Természetes kozmetikumok

Bevásárlókosár

0 db terméket tartalmaz,
0 Ft értékben

» Termékeink

Hírlevél

E-mail:
Név:

Bejelentkezés

E-mail cím: 
Jelszó:

Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Link ajánló

2015-05-13 9:15

Víztisztításról egyszerűen, egyszerű eszközökkelHa ennek a cikk olvasásába kezdett, valószínűleg nem kell ecsetelnem, hogy szükséges a vezetékes víz szűrése, tisztítása, íváshoz és fürdéshez egyaránt.

Ezt a cikket azért írtam, hogy a vízszűrés dzsungelében némi segítséget adjak az olvasónak víztisztító kiválasztásában, ne kelljen több 100 cikket elolvasnia ahhoz, hogy rájöjjön, nagyon kevés a kézzelfogható tény áll a rendelkezésünkre, elsősorban nem bizonyított állítások és következtetések vannak.

A csapvíz által tartalmazott káros anyagokról rengeteget olvashat az Interneten, erre most nem térnék ki, mert nem a sokkolás a cél, hanem hogy mindenki megtalálja a maga számára megfelelő megoldást.

Amit érdemes tudni a vezetékes víz minőségről:

 • Bármilyen állítás ellenére, nem tudjuk milyen minőségű a csapvíz, nem mérik megfelelően. Csak azokat a káros anyagokat keresik a vízben, amikről feltételezhető, hogy a környéken belekerült. Ha ismeretlen eredetű mérgezés történik - sajnos a zöme eltitkolt - , nem derül ki, csak ha rövid időn belül emberi megbetegedéseket okoz.

 • Világszerte kb. 60.000 féle vegyi anyag kerül a természetes vizekbe, ebből csak 30-40 féle szűrését tudják elvégezni a szennyvíztisztító-telepek. A mérgezőanyagok zömére még a jogszabályok sincsenek, nem korlátozzák a koncentráció szinteket, nem ismerik hosszú távú hatását.

 • Klórral fertőtlenítik a vizet és a vezeték hálózatot, ami idegméreg, hosszú távú fogyasztása jelentősen növeli a rák kialakulásának esélyét.

Egy biztos, ha valaki ügyelni akar az egészségére és nem akar vizet hazahordani, akkor víztisztítót kell vennie.

Amit érdemes tudni a víztisztításról

 • Víztisztító gyártók jelentős része nem támasztja alá a szűrési eredményeit, csak állításokat tesz, amit nincs módunkban ellenőrizni. Azaz a cég felé bizalmi kérdés mit hiszünk el belőle. Ez alól eddig egy kivételt találtam a német Maunawai cég, aki publikálta a mérési eredményeit.

 • A szűrési hatékonyság jelentősen függ a vízben lévő méreganyag koncentrációjától. Ez akár az is jelentheti, hogy egy méreganyag kis koncentráció esetén közel 100%-ban kiszűri szűrő (100% szinte soha nem igaz), nagyobb koncentráció esetén pedig felét sem, mert nem képes korlátlan mennyiségű anyagot semmi megkötni.

 • Minden szűrőnek 2 fő szűrőrésze van, ami ezt nem tartalmazza gyanús:
  mechanikus szűrő .(kvázi 1-5 mikronos áteresztőképességű szivacs vagy kerámia), ami a mechanikus szennyeződést szűri és
  a szén, ami sok káros anyagot megkötésére képes.

 • A fenti két szűrőn kívül, fontos, hogy a rendszerben akadályozva legyen a baktériumok elszaporodása. Ezt a célt szolgálja a KDF vagy/és ezüst bekeverése illetve más technológiák. Ha ez nincs, akkor pár hónap után szűrőt kell cserélni és az egész rendszert rendszeresen fertőtleníteni kell. Érdemes megkérdezni, hogy csinálja, a baktérium szaporodás gátlást, mert vannak olyan rendszerek, amik sterilizálják a vizet, ezáltal minden hasznosat is elpusztítanak benne.

 • A fentieken felül sokféle szűrőréteg létezik, amit hozzátehetnek a berendezéshez. Ezeket nem lehet a végtelenségig sorba kötni, ezért javasolt utána nézni a helyi víz minőségének, és ennek megfelelő betéteket illetve készüléket válaszani. Ilyen például a vízlágyító kemény víz esetén, nitrát szűrő, arzén szűrő, ...

 • Többféle rendszer létezik. Ennek egy csoportosítási lehetősége a kisebb, lassabb vízhozamú gravitációs rendszerek és a vízvezetékre kötött magas nyomású rendszerek, amik általában elektronikai vezérlést is tartalmaznak. A gravitációs rendszerek általában egyszerűbbek, kisebb a meghibásodási lehetőség. A szűrők jelentős része azon az elven működik, hogy megköti a kémiai anyagokat, gravitációs elven működő berendezéseknél lassabban folyik át a víz a szűrőn, több káros anyag megkötésére van ideje, ezért vékonyabb szűrőrétegek is elegendő. Kényelmetlensége, hogy ha nem volt feltöltve várni kell a vízre, illetve gyakoribb a karbantartási igénye, ami házilag elvégezhető.

 • Vannak bonyolult NASA, ... egyéb fejlesztésű rendszerek, fordított ozmózis elven működők és lehetne még hosszan sorolni őket. Ezek arra törekszenek, hogy minden 100%-ban kiszedjenek a vízből. Ennek azaz egyik eredménye, hogy azt is kiszedik, amire szükségünk van, továbbá "halott" vizet eredményez. Igaz próbálják, utószózással ezt korrigálni, de én nem hiszek olyan eljárásokban, ami arra épül, hogy valamit elrontunk és majd helyrehozzuk.

 • A tisztításon kívül, egyre több berendezés foglalkozik az energetizálással, a víz struktúrájának természetben fellelhető szerkezetre való visszaállításával. Ennek egy elterjedt módja a PI vízzé alakítás. Ez fontosabb mint sokan gondolnák. Ma már erre hiteles tesztek vannak, amik igazolják, hogy akár gyógyulási folyamatokat indíthat el, gyorsíthat fel, ha valaki áttér egy forrásvízre, vagy PI vízre. Amikor én először kipróbáltam, az első 3-4 napban, ugyan annál a mennyiségű vízfogyasztásnál, annyival kevesebbet pisiltem, hogy feltűnt. Ez mutatta, hogy mennyivel több vizet tudtak felvenni a sejtjeim, a normál tisztított vízhez képest.

Vásárlási szempontok, tanácsok:

 • Érdemes tisztítani az ívóvizet és a fürdővizet is, mert bármilyen készüléket is választunk, ezzel tettünk az egészségünkért.

 • Tökélestes választás nincs! Érdemes az optimumra törekedni, ami az anyagi lehetőségeink megengednek. Jobb egy egyszerű szénszűrő, mint a semmi. Ha csak a klórt szűrjük fürdővizünkből, már sok esetben ekcéma, bőrbetegségek meg tudnak szünni.

 • Érdemes rászánni a pénzt, ha erre van lehetőség, olyan rendszerekre, ami energetizál, PI vizet állít elő.

 • Vegyük figyelembe a konfortigényünket, mert ha nem kényelmes számunkra a használata, nem fogjuk használni. Van aki például nyűgként éli meg, a havi rendszeres karbantartást, vagy hogy figyelnie kell rá, hogy fel legyen töltve a tisztító vízzel. Akkor inkább vegyen vízrendszerre kötött berendezést.

 • Nem árt ha tetszik, esztétikusnak látjuk, mert akkor örömmel fogjuk használni.

 • A választáskor ne csak a készülék árát nézzük, hanem a szűrők árát és a csere gyakoriságát is, mert az adja meg az éves költséget. Csak akkor vegyük meg a készüléket, ha az éves költségét vállalni tudjuk.

 • Olyan gyártót válasszunk, ami a szűrő és alkatrész utánpótlását hosszútávon biztosítani tudja. Sok Kínából érkező berendezésnél 1-2 éven belül már találunk hozzá szűrőt. Hálózati értékesítésben vásárolt készülékeknél (MLM) sok esetben fordul ez elő.

Az alábbi készülékeket ajánljuk

Sok válogatás után az alábbi készülékek mellett tettük le a voksunkat. Az elmúlt 3 évben kitapasztaltuk ezeket a készülékeket és nem okoztak csalódást.

Készülék képe Készülék rövid leírása Készülék ára Éves költsége

CleanLife - asztali víztisztító GAC (+ezüst+KDF) szűrőbetéttel

Azoknak ajánljuk, akik olcsó, egyszerű és alapszűrést biztosító megoldást keres.

Asztali víztisztító pultra, a mosogató mellé állítható, a csaptelepre szerelhető berendezés.
1 db granulált (szemcsés szerkezetű) aktívszén szűrőbetét ezüsttel (GAC) + 5% KDF töltettel.
2 perc felszerelni, hordozható és ára nagyon kedvező.
9 940 Ft

2 500 FtCleanLife - Duo 2 szűrőházas asztali víztisztító

(szűrő nélküli)


Azoknak ajánljuk, akik olcsó, egyszerű és alapszűrést biztosító megoldást keres és valami ismert problémát akarnak szűrni, mint arzén, nitrát, vas, ...

Asztali víztisztító pultra, a mosogató mellé állítható, a csaptelepre szerelhető, 2 szűrőházas berendezés. A klasszikus szénszűrés mellé, egyedi szűrések is kialakíthatók, mint nitrátszűrés, arzénszűrés a két szűrőháznak köszönhetően.
5 mikronos mechanikus szűrés és aktívszén szűrő (GAC)+ KDF töltettel rendelkezik.
2 perc felszerelni, hordozható és ára nagyon kedvező.
12 000 Ft + választott szűrő3 000 Ft + választott szűrő


Maunawai Pi-víztisztító kancsó

1-2 fős háztartásoknak javasolt, aki jó minőségű szűrést és PI vízet szeretnének inni.

Nem csak tisztítja a vizet, élővé is teszi, a PI technológia segítségévek. 10-15 perccel átfolyási idő alatt 1,4 liter élő, tisztított PI ivóvíz áll a rendelkezésére. Hűtőben is tárolható.

32 500 Ft47 600FtMaunawai asztali PI-víztisztító (standard szűrővel)

3-4 fős családoknak javasolt, aki jó minőségű szűrést és PI vízet szeretnének inni, illetve nem feltétlen a munkapulton akarják tárolni a berendezést.

Asztali kivitel. Nem csak tisztítja a vizet, élővé is teszi a PI technológia segítségévek. 1,5 -2 óra alatt 8 l PI-vizet állít elő.

119 000 Ft33 900FtMaunawai asztali PI-víztisztító (prémium szűrővel)

3-4 fős családoknak javasolt, aki, ahol kemény a víz vagy nitrátos.


Asztali kivitel. Nem csak tisztítja a vizet, élővé is teszi a PI technológia segítségévek. 1,5 -2 óra alatt 8 l PI-vizet állít elő.
119 000 Ft35 500Ft
MAUNAWAI - MW-PI-4 beépíthető víztisztító

Nagycsaládoknak, irodáknak ajánlott.

4 szűrőegységes, nagy vízhozam (1,9 l/perc), kiváló szűrőteljesítmény, mosogató alá szerelhető, PI vizet állít elő. Könnyen, házilag beszerelhető.
295 600 Ft78 000Ft
3-4 évente a csere szett ára 
éves költsgég: 19 500Ft    26 000Ft között mozog


MAUNAWAI - MW-PI-5 beépíthető víztisztító

Nagycsaládoknak, irodáknak ajánlott.

5 szűrőegységes, nagy teljesítményű (1,9 l/perc), kiváló szűrőteljesítmény, mosogató alá szerelhető, PI vizet állít elő. MW-PI-4 azonos és kiegészítve kiemelt mész, nitrát, nitrit szűréssel.

315 300 Ft83 000Ft
3-4 évente a csere szett ára, éves költség: 20 750Ft  27 670Ft között mozog 

PurePro zuhanyszűrő (PRO6000)

Mindenkinek ajánlott, főleg bőrszárassággal vagy bőrproblémákkal küzdőknek.

A PurePro PRO6000 zuhanyszűrő egy olyan szűrőbetét, amelyet a vízcsap és a zuhany gégecsöve közé kell felszerelni. A szűrő KDF-55, illetve aktívszén töltet és mechanikai szűrőréteg tartalmaz.

8 900 Ft4 850 Ft

Remélem segíteni tudtam a választásban. Ha bármi kérdése van, hívjon vagy írjon!

Klausz Attila Klausz Attila


Telefonszám: +36 (30) 954-0678

E-mail cím: attila@vitaminfarm.hu