Étrend-kiegészítők webáruháza, a gyógyulás elősegítéséhez és az egészség megtartásához!
EverClear, Természetes kozmetikumok

Bevásárlókosár

0 db terméket tartalmaz,
0 Ft értékben

» Termékeink

Hírlevél

E-mail:
Név:

Bejelentkezés

E-mail cím: 
Jelszó:

Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Link ajánló

2011-08-29 19:00

Kezdődik az iskola és az óvoda, mivel támogathatjuk a nehézségeket?

A tanévkezdés sok izgalmat jelent a szülőknek és a gyereknek egyaránt. Nagy változás ez a család életében, és új ritmust hoz az életünkbe, és különösen a gyermek életében, aki életének új szakaszába lépett. Fontos az egészségnevelés, amit az iskola nem ad meg, mert az egészség tanult viselkedés, leginkább a szülői házban tudja megtanulni a gyerek.

 

Az VitamiFarm termékek nagy segítséget nyújthatnak azoknak a szülőknek, akik szeretnének gyermekeik testi-lelki egészségéért, a betegség megelőzéséért valamit tenni.

Az írásunk elején összefoglaljuk, melyik készítmény miben tud segíteni, további részletekről a levél további részében olvashat:

Megfázás megelőzése, immunrendszer erősítése Vironal csepp (napi 2x5 csepp),
Flavocell tabletta (napi 1 tabletta),
Droserin krém (hetente 1x átkenni az egész testet),
Droserin szappan (napi fürdésnél)
Hasfájás (stressz, és kiszáradás okozta) Korolen (reggelente 3-5 csepp egy pohár vízbe elkeverve és éhgyomorra meginni)
Stressz, izgulás Korolen (napi 2x5 csepp)
Nehezen tanul, dadog, beszédzavarok Korolen (napi 2x5 csepp),
Stimaral (napi 2x3 csepp)
Hiperaktivitás, epilepszia Korolen (napi 2x5 csepp) az adagot hetente emelve cseppenként napi 2x9 cseppre 3 hét szedés után 1 hét szünet beiktatásával,
Stimaral (napi 2x3 csepp) az adagot hetente cseppenként emelve napi 2x7 cseppre, 3 hét szedés után 2 hét szünet.
Dolgozatírás, vizsga, verseny előző este és aznap reggel 5-5 csepp Korolen vízben elkeverve
Kemény edzések, sport versenyek előtt 1-2 csepp King Kong vízben elkeverve
Figyelem, koncentráció fokozása Vitamarin (napi 1 kapszula az utolsó óvodás kortól adható),
Korolen (napi 1x5 csepp reggelente)
Egészséges csontozat és fogazat biztosításához Korall kalcium (12 éves korig napi 2,5 ml por naponta 0.5 ml fél liter folyadékban feloldva, és egésznap elkortyolni) vagy
Fytomineral (napi 10-20 csepp fél liter vízben feloldva és egésznap elkortyolni)
Bél problémák, emésztési zavarok Regalen (napi 2x5 csepp) más gyógynövény koncentrátumokkal csak indokolt esetben adhatjuk, mivel nagyon erős a méregtelenítő hatása!
Húgyúti fertőzések Renol (napi2x5 csepp), ha visszatérő többszöri fertőzésről van szó, akkor az adagot naponta 1 csepp / testsúly kilogrammra emeljük, amíg a vizelet steril nem lesz (ez 3hét – 2 hónap lehet)
Fertőzések elkerülése osztályokban Spiron (napi 3-5 alkalommal fújni a légtérbe, vagy egy papírzsebkendőre, amit gyakran szagolgathat a gyerek)
Fülfájás és fülgyulladás megelőzése Audiron (1-2 csepp vattára, amit a fülbe helyezünk éjszkára) ezt akkut gyulladás esetén éjszaka és nappal is ismételjük meg. 2 hét használat után 1 hét szünet beiktatása szükséges!
Krónikus fülgyulladás Audiron (1-2 csepp fültisztítóra, amivel reggel és este átkenjük a külső hallójáratot. 2 hét használat után 1 hét szünet beiktatása szükséges!

Részletesebben a termékek felhasználási lehetőségeiről:

A vidám, szabad nyár után az iskolapadban való görnyedés, az elvárások megnövekedése árt az immunrendszer és a tüdő működésének. A megfázások megelőzésében, a szomorúság csökkentésében a Vironal csepp (adagolás: napi 2x5 csepp kevés vízben elkeverve) és a Flavocel tabletta (napi 1 tabletta, amit akár fél liter folyadékban is feloldhatunk, amit magával visz a gyerek) segíthet. Mivel a Vironal is támogatja a lép működését, a nyárutón az édes gyümölcsök fogyasztása miatt keletkezett nedvesség és nyálka eltávolítására használható, amely táptalaja a kórokozóknak. Ha időben elkezdik alkalmazni, az esetek nagy részében megelőzhető a megfázás, illetve ha mégis bekövetkezik, gyorsabban lezajlik, és kisebb súlyosságú. A Flavocel tabletta nyálkahártyavédő, immunerősítő hatású, kórokozó ellenes C-vitamint tartalmaz, valamint bioflavonoidokat, amelyek az érrendszerre, és vérszegénységre is kedvező hatással bírnak. A két készítmény egymást erősítő hatással rendelkezik. Ha a gyermek sokat sír, akkor inkább a Vironal ajánlott. Ha elkezdődik a megfázásos időszak, akkor esténként érdemes a Droserin szappannal fürdetni a gyereket, és hetente egyszer a Droserin krémmel átkenni az egész testét, ezzel tovább fokozhatjuk az ellenálló képességüket.

Ha a gyermek hétfő reggel hasfájásra panaszkodik, akkor valószínűleg fél az iskolától. Ilyenkor a reggeli tea, vagy kakaó helyett Korolenes vizet itassunk vele először (egy pohár vízhez tegyünk 3-5 cseppet). Amikor az egyik kisgyereket az iskolából mentővel kellett kórházba szállítani hasfájás miatt, senki nem gondolta volna, hogy nem beteg, csak ki van száradva. A gyerekek hasfájása legtöbbször a stressz következtében kialakuló vízhiány miatt van. Reggel egy kis pohár szobahőmérsékletű vizet igyanak először, aztán öltözzenek fel, és reggelizzenek. Utána ihatnak tejet, vagy amit szoktak. Csomagoljunk a tízórai mellé vizet, vagy télen langyos teát fél literes palackban. Sajnos a vízivásra nem figyelnek az iskolában, pedig a jó tanulás egyik alapfeltétele / kineziológia /. A vízivás megkedveltetését segíti, ha vásárolunk egy különleges poharat, vagy szívószálat, amely körben tekereg, és amiből csak vizet lehet inni. A sportkupakos palackokat, biztonságos kulacsokat is szeretik a gyerekek.

A teába bele lehet csepegtetni néhány csepp Vironalt, vagy Korolent, és a Flavocelt is fel lehet oldani benne, ha szükséges.

Ha a gyermek nagyon izgul, stresszes, nehezen tanul, nem tud aludni, dadog, vagy más beszédzavara van, hiperaktív, epilepsziás, akkor érdemes a Korolencseppet (napi 2x5 csepp reggel este) alkalmazni. Egészséges gyermekeknél dolgozatírás napján, felvételihez, vizsgázáshoz, és versenynapokon akkor is ajánlott, ha egyébként nem is szedi. (ekkor előző nap este és aznap reggel érdemes 5-5 cseppet vízben elkeverve meginni)

Sportversenyekhez, kemény edzésekhez 1-2 csepp King Kongot is szedhetnek az aktívan sportoló iskolás gyerekek a Korolen mellé. Itt is fontos a vízbevitel. Edzés előtt 1 órával mindenképpen itatni kell a gyereket, és edzés után is. Ha úszni jár, akkor is fontos a vízivás.

A Vitamarin halolaj kapszula /A és E vitamin-, valamint telítetlen zsírsav tartalmú / a gyermekek számára is adható, már az utolsó óvodás évtől, főleg ha a család nem fogyaszt hetente kétszer halat. Napi 1 kapszula az adag. Ha a gyermek nem tudja lenyelni, akkor ki is lehet bontani, és egy kanálnyi ételbe keverve adni. Összetétele miatt táplálja az agyat, és az idegrendszert, valamint az immunrendszert is erősíti. Egyik édesanya tapasztalata szerint a lassan egy éves Korolen szedés a súlyos hiperaktivitást enyhére mérsékelte.

Értelmi fogyatékosság esetén, ha a gyermek lelassult, gyenge képességű, akkor reggel Stimaral cseppet, este Korolencseppet adhatnak neki.

A gyermekek a növekedéshez szükséges ásványi anyagokat a Fytomineral cseppből pótolhatják. (a napi 10-20 cseppet adagolhatjuk a kulacsukba is). Ezenkívül figyelmükbe ajánlom a Sango Korall Kalcium készítményt, mely a hatékony kalcium felszívódás érdekében megfelelő arányban tartalmaz Magnéziumot is. (kalcium:magnézium arány 2:1)

Mint minden regenerációs kúránál, (azok a kúrák, ahol elsősorban a gyógynövény cseppeket adagoljuk) itt is fontos, hogy eredményt ne azonnal, hanem minimum 3 hónap múlva várjunk. Mérhető eredmény kialakulásához 3-12 hónap szükséges. Ezek azonban maradandó eredmények. Azt is fontosnak tartom kiemelni, hogy minden 3 hét elteltével 1 hét szünetet iktassunk be, hogy a szervezetnek adjunk időt az öngyógyító folyamatainak beindulásához.

A gyermekek immunitása is a belekben lakik.

A Regalen az Energy pentagramjának harmadik készítménye, melynek pótolhatatlan helye van a gyermekek különféle krónikus megbetegedéseinek gyógyításában, mint például az immunrendszer zavarai, allergia, hasfájások, étvágytalanság vagy sikertelenség.

A bél a gyermekkorban az a legfontosabb szerv, amelyen keresztül az idegen anyagok bekerülnek a szervezetbe, melyeket az immunrendszer csak most kezd "tanulni" megismerni. Ezzel összefüggésben hangsúlyozni kell, hogy a legfontosabb védelem a bél - és ezzel a gyermek immunrendszere számára a szoptatás. A gyermekkorban az élelmi anyagok további összetevőinek fokozatos beillesztése során nagyon körültekintőnek kell lennünk. Az élelem, mely az emésztőrendszer felső traktusaiban az enzimek tevékenysége által könnyen hasznosítható részecskékké bomlik le, átkerül a belekbe. A vékonybél nyálkahártyáját ezernyi tagolt miniatűr kitüremkedés, úgynevezett bélbolyhok alkotják, amelyekben az immunoglobulinok keletkeznek. A megemésztett élelem átjut a tökéletes vér hámszöveten és fokozatosan szívódik fel a véráramba. A belet ugyanakkor különféle, a szervezet számára hasznos mikroorganizmusok lakják, amelyeknek itt egyensúlyban kell lenniük.

A vér immunitását megzavaró faktorok:

1. Az antibiotikumok ismételt használata

Az antibiotikumok a betegséget okozó mikroorganizmusokon kívül a béltraktusban élő, úgynevezett "jó" mikroorganizmusokat is likvidálják. Egyes antibiotikumok olyan agresszívek, hogy hatásuk következtében kipusztulhatnak a bélbolyhok és ezáltal a belek elveszíthetik az egyes élelmiszereket feldolgozásának képességét illetve azok a belekből nem tudnak felszívódni.

2. A cukor, mint denaturált, izolált szénhidrát nemcsak hogy nem hordoz vitaminokat és ásványi anyagokat, de azokat felhasználja az emberi szervezetből a bonyolult lebomlási folyamata során. A cukor fogyasztása a belekben segíti a különféle penész és élesztőgombák elszaporodását.

3. A fehér liszt - sikér

A gabonamagvak hántolásával a lisztet szegényebbé tesszük ásványi anyagokban, nyomelemekben, értékes olajokban és vitaminokban. Ezáltal a liszt izolált, üres, denaturált szénhidráttá válik. A fehér liszt fogyasztása elvezethet a bél nyálkahártyájának krónikus gyulladásához és ennek következtében a vér immunitásának súlyos zavaraihoz. Gyakori fertőzéses megbetegedéseket, felnőtt korban pedig sokféle degeneratív kórt okoz.

4. A hús túlzott fogyasztása

A hús emésztése során olyan salakanyagok keletkeznek, mint például a húgysav, a purinok, a rothadáskor keletkező méreganyagok. Ezek megterhelik a májat és az anyagcserét és észrevétlenül "hízlalják" a penészeket a vérben, amelyek "a fehérjék mohó zabálói".

5. Kémiailag színezett és konzervált élelmiszerek

Amennyiben a belek nyálkahártyája sérült, a szervezetbe bejutnak a toxinok, romlik az ásványi anyagok és a vitaminok felszívódása. Megindul az immunrendszer zavarinak, a allergiának, az ekcémának, a krónikus fáradtságnak vagy a hasfájásoknak az ördögi köre. A szervezetben távolról nem összefüggőnek látszó két zavar - az immunrendszer és a bélrendszer zavara - felfedik kapcsolataikat. A megoldás a belek gyulladásának gyógyítása és a belek immunrendszerének megújítása.

A pentagram valamennyi készítménye közül a Regalennek van a legnagyobb méregtelenítő hatása. (ezért ezt más pentagram készítménnyel nem szoktuk kombinálni, főleg gyerekek esetében, csak indokolt esetekben!) Segít a szervezetnek megszabadulni a mérgező anyagoktól, amelyek a belek helytelen funkciójakor keletkeznek. Segíti a legfontosabb méregtelenítő szervünk, a máj működését. Éterolajok és más anyagok komplex együttesét tartalmazza, melyek fékezik a bomlási folyamatokat és a penészek ellen hatnak. A benne lévő keserű anyagok segítik a sejtek regenerációját és az antiallergén anyagok termelését a májban, a humátok meg tudják kötni a nehézfémeket, a különféle vegyi anyagokat és vírusokat a testben, gyulladásgátló és regeneráló hatásuk van és növelik az immunitást.

Világos tehát, hogy a Regalen hatékony segítség lehet a gyermek egészségének megőrzése során. Fontos azonban az is, hogy a szülők elgondolkodjanak beteg gyermekük étrendjén. Jobb életmóddal segíthetnek neki megszabadulni az egészségügyi problémáktól, a kórházi tartózkodástól és az orvosságoktól.

A húgyúti fertőzések gyógyulását segíti a Renol

A húgyúti fertőzések korrekt diagnózisa megfelelő vizeletvételi technikával, korszerű laboratóriumi és bakteriológiai háttérrel nem okoz gondot. Bár a szakma szabályainak megfelelően hetekig adott célzott antibiotikus kezelés igénybe veszi a gyermeket, az elnyújtott antibiotikus kezelés, a gyakori ellenőrző vizsgálatok elkerülhetetlenek a teljes gyógyuláshoz, ahhoz, hogy a vese életünk végéig egészségesen működhessen. Az esetek egy részében a húgyúti fertőzés vissza-visszatér, állandósulhat a hőemelkedés, megtorpanhat a gyermek fejlődése. Ismétlődő húgyúti fertőzések esetén hajlamosító tényezőt kell keresnünk. Előfordul, hogy fejlődési rendellenesség, esetleg a húgyhólyagból a húgyvezetékbe visszafolyó vizelet, vesemedence tágulat áll a visszatérő fertőzések hátterében. A korszerű laboratóriumi, bakteriológiai, ultrahang, izotóp és képalkotó eljárásokkal az okok tisztázhatók. Sok esetben a célzott, elnyújtott antibiotikus kezelés is csak átmenetileg oldja meg a problémát. Visszatérő húgyúti fertőzésekben az antibiotikum és a Renol egyidejű adásával igen jó eredményeket érhetünk el. A gyermek a hagyományos kezelés mellett napi 1 csepp/ testsúly kilogramm adagban kaphatják a Renolt napi 3 adagra elosztva. Leghamarabb 3 hét, legkésőbb 2 hónap alatt várható javulás, melyet az állandó hőemelkedés megszűnése, és a steril vizelet mutat, és korábban néhány hetente visszatérő húgyúti fertőzés is megszűnik.

Volt olyan gyermek, aki a húgyúti fertőzések mellett gyakori mandulagyulladással is küszködött, s legnagyobb örömünkre nemcsak vizelete vált sterillé, de a mandulagyulladásai is megszűntek, - ez érthetővé válik, ha megnézzük a vese meridián lefutását. Visszatérő húgyúti fertőzésekben gondoljunk a Renolra! (Dr. Szabó Ida- gyermekgyógyász)

Az Energy segít az iskolai problémák megoldásában is

Éppen az úgynevezett problémás gyermekeknek adhatja meg a szükséges energiát a Stimaral, amely javítja az emlékezőtehetséget és a koncentrálóképességet, különösen a hosszabbtávú alkalmazás során. Ez a termék elsősorban a speciális pedagógiában találta meg a helyét, ahol nem egy szakember értékeli nagyra. A Stimaral, és a Korolen is valamiféle "tápanyaghoz” hasonlítható, amelyek jelentősen elősegítik a problémás gyermekeknél a szükséges idegkapcsolatok kialakítását és ezáltal javítják az emlékezőtehetséget.

A Stimaral hatását az egyetemisták is értékelik a vizsgaidőszakokban, de minden felnőtt is, akinek szüksége van a fáradtság gyors elűzésére a megnövelt munkaterhelés során. Azon kívül, hogy ezekben az esetekben segít, sok egészségügyi probléma esetében is hatásos, mint többek között a májbetegségek, a cukorbaj, a nőgyógyászati és szexuális problémák, de jó hatású például a sebészeti beavatkozások utáni lábadozás során is.

A Stimaral hatását jól kiegészíti a természetes éterolajok csoportját tartalmazó Spiron, amely a légtérbe permetezve jó hatással van a legyengült központi idegrendszerre, nyugalmat és együttműködési készséget alakít ki. Segíthet a pszichikai kimerültség okozta fejfájás és álmatlanság esetén (bevált alvás előtt a párnára permetezve).

A Spiron hatásos influenzajárványok idején a levegő fertőtlenítésére is. Kár, hogy nem tartozik az osztályfőnökök kötelező munkahelyi felszerelései közé. J

A tanulási képesség javítása

A Korolen és a Stimaral a legmegfelelőbbek erre a célra, és ezenfelül még a Vironal is ajánlható. Véleményem szerint ez az egyik legfantasztikusabb készítmény és nagyon univerzális. Ha az embernek egyetlen Energy készítményt kellene választania a házipatikájába, akkor az minden bizonnyal a Vironal kellene, hogy legyen. Hatalmas potenciálja van, ami a lépen és a hasnyálmirigyen keresztül hat, amivel a problémák egész sorát érinti a belektől a tüdőig, sőt az emésztési problémákat is megoldja. A HKO filozófiája szerint a lép és a hasnyálmirigy azok a szervek, amelyek felelősek minden anyag kiválasztásáért, beleértve a tápanyagokat is, de az energiaállapotért is, amit éppen az egyetemistáknál kell maximálisan támogatni.

Stop a fülfájásnak!

Gyakori megbetegedés, főleg a gyermekek körében a középfülgyulladás. Ez a betegség makacs fájdalommal jár, amely nemcsak a kis páciens energiáját veszi el, de a szülőkét is, főleg akkor, ha a fájdalom az éjszakai órákban üti fel a fejét. Így mindenki, aki már több ilyen éjszakát is átélt biztosan nagyra fogja értékelni az Audiron hatásait.

A készítményben levő gyógyanyagok összessége antimikrobális és gyulladásgátló hatású, ám kiválóan munkálkodik a fájdalommal szemben is. Akut gyulladás esetében csepegtessünk egy vagy két csepp Audiront egy darab vattára, és azt helyezzük a fülbe. Krónikus vagy gyakran ismétlődő gyulladás esetében csepegtessünk a készítményből egy fültisztítóra, majd óvatosan kenjük át vele a hallójárat külső részét. Ezt naponta ismételjük reggel és este. Két hetes használat után tartsunk egy hét szünetet.

Audiront nátha során is remekül alkalmazhatjuk. Az alapos orrtisztítást követően gyengéden töröljük át vele az orrlyukak bejáratát. A hatóanyagok a belélegzés által bejutnak az orr mélyebben fekvő részeibe, valamint a melléküregekbe, és az orrcseppektől eltérően, amelyek összetételüknél fogva általában károsítják az orr nyálkahártyáját, az Audiron rendkívül gyengéden és kímélően hat. A staphylococcus aureus baktérium okoz leggyakrabban krónikus náthás megbetegedést a kis gyermekeknél, és igen kellemetlen, hogy éppen ez a fajta baktérium a legellenállóbb az antibiotikumos kezeléssel szemben. Az Audironban található sarkantyúka természetes antibiotikum, amely még a legkisebb koncentrációban is a staphylococcus baktériumok 46 törzsével szemben képes felvenni a harcot. Éppen ezért nem lenne szabad, hogy az Audiron hiányozzon az otthoni patikából, főleg akkor, ha a családban kis gyerekek is vannak.

Ha kérdése van, forduljon hozzám bizalommal:

Batka Dóri

természetgyógyász és Energy-tanácsadó

www.VitaminFarm.hu