Étrend-kiegészítők webáruháza, a gyógyulás elősegítéséhez és az egészség megtartásához!
EverClear, Természetes kozmetikumok

Bevásárlókosár

0 db terméket tartalmaz,
0 Ft értékben

» Termékeink

Hírlevél

E-mail:
Név:

Bejelentkezés

E-mail cím: 
Jelszó:

Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Link ajánló

2011-09-13 12:00

Kiút az allergiából

Egyre több ismerősöm panaszkodik allergiára, és sorolják, hogy mi mindenre allergiásak: az egyik macskaszőrre, a másik kutyaszőrre, van, aki fű-fa-virág kategóriába tartozik, és van olyan is, aki fémekre allergiás, aztán ott vannak a porra és atkákra érzékenyek, és még nem említettem a különböző étel érzékenységeket, amik már babáknál is jelentkezhetnek. És ami még ennél is jobban elborzaszt, hogy évről évre egyre többen és egyre több dologra lesznek allergiásak, vagy érzékenyek, például, aki eddig a parlagfűre volt allergiás, annak idén már a lisztet is ki kell zárnia az étkezéséből, és sorolhatnám.

Azon kezdtem el töprengeni, hogy talán nagyon gyorsan mondják ki az allergia szót, ami utána már megpecsételheti az illető életét, és arra ösztönzi, hogy kerülje az allergén forrást. Csak hogy a természet kerülését egészen nonszensz dolognak tartom, nem hiszem el, hogy a természet adta friss levegőtől még ennél is jobban el kellene zárkózniuk a manapság egyre inkább a négy fal között létező embereknek, és pollenszűrős levegőtisztítóra van szükségük, hogy a lehető legsterilebb körülményt hozhassák létre. Az allergének nagy mértékű kerülése egyrészt kizárja, hogy teljes életet élhessünk, másrészt viszont akár fóbiákhoz is vezethetnek, amivel egy újabb szakma képviselőit láthatjuk el munkával.

A természetben és a környezetünkben lévő dolgokra való allergia nekem úgy tűnik, hogy inkább üzleti fogás, mint valódi ok. Hiszen régebben is voltak ezek a dolgok körülöttünk, mégsem volt ennyi allergiás ember. 

Rábukkantam egy cikkre is, ahol az Ausztriai helyzetet ecsetelték: füvesítéssel szorították ki a parlagfű nagy részét az országból, az eredmény: parlagfű-mentes ország, ugyanakkor az allergiások száma jelentős növekedésnek indult. Hogy is van ez akkor? 

Arra jutottam én is, ahogy már egyre több holisztikus szemléletű, hogy az allergia oka nem az allergén forrásában keresendő, hanem sokkal inkább az emberben és életvitelében. 

Az ember egészét szemlélve rájöhetünk a valódi kiváltó okra, aminek kijavításával egy életre megszabadulhatunk az allergiás tünetektől. Számtalan ok lappanghat az érzékenység mögött, ami lehet fizikai szinten például: emésztés zavarai, gyomorégés, puffadás, epehólyaggyulladás, candida felszaporodása, a légző rendszer üregeinek érzékenysége, krónikus orrgarat, orrmelléküreg-, arcüreggyulladása, stb.. A teljesítmény orientált életvitelben megfigyelhetjük, hogy a stressz észrevétlenül részévé válik életünknek, vagy a folyamatos elektroszmog szennyeződéseket, amelyek naponta körülvesznek minket (mobiltelefon, számítógép, Televízió, stb.). Kémiai szinten az egyre felszaporodó kész ételek fogyasztására vezethetjük vissza egyeseknél az okot, vagy a sok vegyszer használatra, amelyek már nemcsak a tisztítószerekben, hanem egyre elterjedtebben a kozmetikai termékekben is fellelhetőek. Lelki és pszichikai szinten akár egy trauma is kiválthatja az allergiás reakciót, ilyen volt nővérem is, akinek a pollen allergiás rohama egy évvel anyukánk temetése után tört ki rajta. 

Sorolhatnám az okokat, és arra juthatunk, hogy tulajdonképpen minden embernél más és más a kiváltó ok, személyre szabott vizsgálatra van szükség, ha végére akarunk járni a kellemetlen tüneteknek. Arra jutottam, hogy nem az anyagot kell felkutatni, amire allergiás, hanem az ember egészét kell vizsgálni – testi-lelki-gondolati-környezeti szempontból egyszerre. Természetgyógyászként nem a marék étrend kiegészítő híve vagyok az orvosságok helyett, hanem az életmódbeli változások, és a célzott személyre szabott kúra kialakítását tartom hatékonynak. A személyre szabható kúrát az illető teste adja meg, és nem én találom ki, ezt egy alapos állapotfelmérés alkalmával tudjuk pontosítani, mely 2 órát vesz igénybe, a szükséges életmód változtatás átbeszélése miatt tart eddig, amit elengedhetetlennek érzek a végső siker érdekében.

Bár van olyan termék, ami kifejezetten az allergiás tüneteket csökkenti (Peralgin), de nem állíthatom, hogy ez minden allergiásnak segítségére lehet, pontosabban abban biztos vagyok, hogy a tüneteket enyhíti, de azt erősen kétlem, hogy a végső megoldást jelentheti. Ezt a szert akkut esetben ajánlom, amikor már tombolnak a tünetek rajtunk tetőtől talpig, és a tünetek múlásával a teljes tisztítást javaslom (erre a legjobb időszak az allergia „alvó időszaka”  lehetőség szerint, ami már személyre szabottan történik.

Állapot felmérésre itt tud jelentkezni.

Most pedig szeretnék megosztani Önökkel egy nagyon jól összeszedett cikket az allergiáról, ami tiszta vizet önthet a poharunkba, ha hagyjuk. J

Hiszem, hogy az allergiából van kiút, engedje be magába ezt a lehetőséget, és nyitottsággal olvassa a következő sorokat:

Korunk népbetegsége: az allergia

Sok embernek az életét végig kíséri az allergia, és a kellemetlen tünetektől való szenvedés.

Orvosok, természetgyógyászok életüket teszik fel az allergia kezelésére.

Ami megnyugtató, hogy az allergiások közül sokan meggyógyultak már, tehát gyógyítható!

Orvosi nézetek:

Allergia esetén szervezet túlzott reakciót ad bizonyos agyagokra, amelyeket ellenségesnek ítél meg. Ezek általában a többi ember számára ártalmatlan anyagok. Ilyenkor hisztamin keletkezik, ami "hiszti aminnak” is nevezhető. Az immunrendszer ágyúval lő verébre, ami túlérzékenységhez vezet, és az emiatt keletkező kóros állapotot vált ki. Lehet légúti, bőrrel, vagy étellel kapcsolatos. Allergének: ételek, illatanyagok, por, virágporok, tárgyak, állatszőr, fehérjék, vegyi anyagok, élőlények, gyógyszerek, stb. Előfordulhatnak auto allergiák is, autoimmun betegségek, amikor a paciens immunrendszere saját testének bizonyos részeit támadja meg. Az asztma is ebbe a körbe sorolható.

A tünetek változatosak lehetnek, bőrpanaszok, kiütések, ekcémák, bepirosodás, duzzanat, hámlás, köhögés, váladékok megjelenése, orrfolyás, szemszárazság, könnyfolyás, fulladás, nehézlégzés, hányás, hasmenés, gyomorgörcs, stb. Az orvos tünetcsökkentőket, szteroidokat ír fel, kenőcs, csepp, spray, inhalátor, tabletta formájában. A tünetek csökkentése súlyos, életveszélyes állapotban valóban szükséges!

Az allergia oka lehet:

 1. A túlzott mértékű anyagmennyiség: Ha valaki egy bizonyos anyaggal túlzott mennyiségben találkozik, pl. virágpor tablettázó üzemben dolgozik. A szervezet egyensúlyi törekvései ilyen esetben kimerülhetnek. Ebben az esetben, ha más munkát keres, és másképp él, később semmi baja nem lesz, ha a virágport a kertben belélegzi.A műtősnővér, aki erős fertőtlenítővel dolgozik naponta többször, és végső határig terheli a szervezetét, az ellenálló képessége kimerül, és az allergiája akár végleges is maradhat.A város lakói dízel korommal, téli útszóró sóval, száraz kutyaürülékkel szennyezett levegőt lélegeznek be, ez terheli a nyálkahártyákat, így az általános gyengeség miatt a virágporra allergiás reakció léphet fel.
 2. Első találkozás: Allergiás reakciót adhat valaki immunrendszere, ha először találkozik egy anyaggal, vagy étellel. Ilyenkor az új anyagra való túlzott reakcióról van szó.
 3. Genetikus allergiák: pl. méhcsípésre való túlzott érzékenység. Ezek az emberek nagy veszélyben vannak, ha nincs a közelben kórház, akár meg is halhatnak.
 4. Ritka találkozás, mint meglepetés: a városi ember túl sok időt tölt zárt helyen, ezért nincs hozzászokva a változatos és természetes anyagokhoz. Legtöbb virágpor allergiás ember városi lakos.

Viszont, ami nem allergia!

Rengeteg embernek van problémája ételekkel. Ez összefügghet vércsoporttal, epehólyag, hasnyálmirigy állapotával, gyomorsav mennyiségével, belek hosszával, étkezési szokásokkal: mikor, mivel párosítja az adott ételt. Ilyenkor nem allergiás, de neki ez nem megfelelő táplálék. Az ő autója benzines, nem szabad bele dízelolajat tölteni. Ilyenkor elég kihagyni az étrendből, és az illető egészséges marad, vagy a megfelelő társítást alkalmazni egy alapos tisztítás után. 

A természetgyógyászati módszerek a méregtelenítésen alapulnak, használják az allergén elkerülésének módszerét, diétákat, gyógynövényeket, akupunktúrát, a homeopátiát, az immunrendszer nyugtatását, az allergénekhez való hozzászoktatást, és nagyobb szerephez jut a pszichoszomatikus kezelés lehetősége a megfelelő szakemberek bevonásával (ilyenek a pszichológusok, kineziológusok, Bach-virágterapeuták)…

A természetgyógyászat azt vallja, amit egy kiváló német orvos, DR. Rekev 1955-ben kidolgozott. Ez a homotoxikologiai elv, amelyben leírta a szervezet 7 szennyezettségi stádiumát. Itt mérgekről és salakanyagokról van szó, amelyek szennyezik a testet, és az allergia ebben az esetben azt jelzi, elég már a szemétből, természetes módon szeretne élni.

Honnan jönnek a szennyező anyagok?

Dohányzás, kávé, csokoládé, alkohol, túl édes, cukros, feldolgozott, finomított ételek, tartósítószerek, antibiotikumok, gyógyszerek, vegyszerek, kevés pihenés, túlzásba vitt munka, alváshiány, lelki stressz. Összefoglaló néven mesterséges anyagok és ételek és környezet.

A másik terület a testben keletkező anyagcsere végtermékek, salakanyagok.

 1. stádium: A salakanyagok a vérben keringenek és egyre több pihenésre van szükség, hogy megtisztítsa a vért a májon és a véren keresztül.
 2. stádium: A salakanyagok az agy szürkeállományára hatnak, ezért tágul, és nyomja az idegeket, ingerli az agyat, és fejfájás, fáradtság a tünete.
 3. stádium: A salakanyagok koncentrációja a vérben és az agyban a szervezetet tisztításra ösztönzi, ami allergiás tünetek megjelenését okozza. Az allergia ebből a szempontból a szervezet öntisztító mechanizmusa, ami gyakran külső behatásoktól is függ. Ez a természetes védekezés az allergént használja fel a váladékképzésre, és a tisztulásra. Így próbálja a test megtisztítani magát, és a tünettel jelzi, hogy valami nincs rendben. Ilyenkor ellenőrizni kell, mit eszik, hogyan eszik, és hogyan tisztítja magát az ember. Az allergia figyelmeztető jel, és segítség a tisztuláshoz.
 4. stádium: Ha a szervezet nem tudott megszabadulni a salakanyagoktól, és az ember folytatja a felhalmozást, a bélrendszerben elkezd raktározódni, így fibromák, polipok, kövek keletkeznek.
 5. stádium: A salakanyagok úgy telítődnek a bélben, hogy a bél kitágul, de a belső, salaktovábbító tere szűkül. A szervek működése torzul.    
 6. stádium: A salakanyag felhalmozódás az idegrendszerben lassítja a jeltovábbítást egyik idegsejttől a másikig. Ez a paralízis.
 7. stádium A sejtek a salak felhalmozódás miatt megnagyobbodnak, a szövetekben nem kapnak rák elleni védelmet. Felborul végleg a belek működése, szorulás lép fel. A rák ebben az állapotban keletkezik, mert a sejtek nem képesek normálisan működni, szétesik a test normális rendszere…
A gyógyír tehát a méregtelenítés, salaktalanítás. Napi másfél-két liter víz, tisztító módszerek, gyógynövények alkalmazása. Ugyanakkor tartózkodni a szervezetünk fölösleges mérgezésétől, és el kell kerülni az allergéneket. Érdekes megfigyelés, hogy az ember az allergénjét szereti a legjobban enni. A nekünk megfelelő étrend kialakítása, életmódváltás.

Méregtelenítő módszerek: szauna, gőzfürdő, futás, sport, fürdőkúra, böjt, léböjt, tisztító-diéta borogatás, vízkúra, fülgyertya, fitoterápia stb. Az Energy készítmények több méregtelenítő módszert ötvöznek hatékony egésszé.

Allergia esetén a hasznos anyagokból hiány van, a káros anyagokból többlet. Pótló készítményekre szükség lehet a tisztítás elején, mert a felszívódási problémák miatt hiányállapotok állnak fenn: ásványi anyagok pl. cink, kalcium, A-vitamin, vagy karotin, B-vitaminok, F-vitamin, telítetlen zsírsavak, nyomelemek. Ezek a hiányállapotok is egyéntől függenek.Állatok is lehetnek allergiásak, de ezek szinte kivétel nélkül mesterséges környezetben tartott, antibiotikummal kezelt, tápot, konzervet fogyasztó állatok. Szabad természetben nincs allergiás állat. A szabadon élő állat sokat éhezik, ilyenkor kitisztul a teste, nem tudnak a méreganyagok a testben maradni.

Az orvosi és természetgyógyászati elméletek mellett a pszichoszomatika (így a kineziológia, Bach-virágterápia, és a pszichológia) szemlélete is szerepet kap az allergia kezelésében. Ha az allergia kizárólag testi probléma lenne, akkor nehéz lenne megmagyarázni, hogy mélyaltatásban levő embernél miért nem lehet allergiás reakciót kiváltani, pl. virágporra. Az elmebetegek pedig sosem allergiásak.

Az allergén nem is szükséges anyagi szinten a roham kiváltásához. Ha az allergiás személy ránéz a macska fényképre, tüsszögési rohamot, vagy kiütést kaphat. Az allergiás anyag tehát úgy tűnik, bizonyos esetben teljesen független a reakciótól.

Főiskolás korunkban egy magát allergiásnak mondó lány ágya alá betettünk egy csokor barkát, kíváncsiak voltunk, mikor takarít ki. Kb. két hét múlva találta meg, -addig semmi baja nem volt-, hirtelen tüsszögő rohamot kapott.

Azok az emberek, akik teljes felelősséget vállalnak magukért, kevésbé hajlamosak rá.

Ha nem mondják meg, mi van egy ételben, nincs reakció, de ha az illető azt hiszi, hogy benne van, akkor reakciót tapasztalunk akkor is, ha valójában nincs benne az adott alkotórész.

Sokszor van allergiás reakció, a beteg rosszul van, de az orvosi vizsgálat az allergia tényét nem erősíti meg. Legjellemzőbb a kisgyermekek tejallergiája.

Helyzettől függő reakciók is vannak. Csak bizonyos körülmények között jön elő a kisgyereknél a tünet. Pl. csak a mama jelenlétében.

Sokszor elég az Energy termék önmagában is. Ha nem javul, kineziológiai stresszoldásra vagy Bach-virágterápiára is szükség lehet. Ezekkel a módszerrel az allergiás tünetek csökkenthetőek, sőt végleg el is múlhatnak.

A gyerek az allergiát kinőheti. A pszichológia erre azt mondja: más módszert talált a gyermek a problémája kifejezésére.Az okok az emberben rejlenek. Ugyanaz a macska ezer emberből egynél okoz allergiát.

Az allergia önismereti szempontból

Az érzelmek, gondolatok, stressz helyzetek kémiai reakciókat is kiváltanak a testünkben.Van egy megoldatlan feladat. Az ember, ahelyett, hogy megoldaná, vagyis felelősséget vállalna érte, elmenekül, el akarja kerülni. Már a dolog önmagában is irritálja. Túlreagálja. Valójában a háttérben levő harag, sértődöttség az, amely a folyamatot kiváltja. Valamilyen személy, vagy helyzet ellen harcol.Mentségként jön az allergia. Ekkor nyer hatalmat környezete felett. Akkor jön rá, hogy manipulálni lehet vele szeretteit, akik vigyázni akarnak rá. Mindenki olyat fog főzni, amitől nincs rosszul, sőt ők is azt fogják enni. Minden döntésüknél figyelembe veszik őt. Méregdrága csoda porszívót fognak venni, légtisztítót, párásítót, aztán nyaralni viszik. Soksok pénzt költenek a betegre. Folyamatosan vele foglalkoznak, kérdezgetik, és mindent úgy tesznek, ahogy neki jó. Elviszik a tengerhez, fürdőbe, pamut ruhákat vásárolnak, elzavarják a macskákat, kutyákat. Nem kell takarítania, mosogatnia. Nem kell füvet nyírni. Nem kell dolgoznia az utálatos munkahelyen. Segítenek neki elkerülni a probléma megoldását. Az allergia határt húz köré. Nem vesz részt a normális életben.Ne gondolják, hogy ő szimuláns! Tünetei, betegsége valódiak, és fájdalmasak. A kiváltó ok az, ami pszichoszomatikussá teszi a betegségét.Az allergiának nagyon sok előnye van. Ha valaki szeretne meggyógyulni, a betegség előnyökről le kell mondania.Mennyivel lenne nehezebb felelősséget vállalni? Vannak dolgok az életben, amelyeket el kell fogadnunk, és amelyeket meg kell oldanunk.Ismerek olyan embert, aki bejelenti a családnak júliusban, hogy: augusztus elején allergiás leszek. Menjünk nyaralni a tengerhez. Ezek az emberek nem képesek pihenni, csak ha betegek.

A levegőváltozás azért hatékony, mert az otthoni környezetből kiszakítja a beteget. Néhányan ilyen módon kényszerítik magukat, hogy pihenjenek, és jól érezzék magukat.Hogyan tudunk rájönni, mi lehet a lelki háttér? Figyeljük saját szavainkat: nem bírom elviselni, allergiás vagyok rá, ezt velem nem lehet megcsinálni, kiütést kapok ettől az embertől, nem bírom ki, elegem van belőle.

Az asztma az elfojtott haragról szól. Homeopata orvosok tudják, hogy ha az asztmát elnyomják, ekcéma jöhet ki, és ha azt elnyomják szteroiddal, akkor újra asztma jelenhet meg. Váltótünetnek hívják.
Asztmásoknál és allergiásoknál jól megfigyelhető, hogy amikor dühösek lesznek, abban a pillanatban már nem kapnak levegőt, és jönnek elő a tünetek. Vannak olyan helyzetek, amikor előjön, és olyan is előfordul, hogy csak bizonyos emberek jelenlétében van roham.

Az allergiát kiváltó anyag általában megmutatja, mi a probléma lényege.

Mi az a gondolat, érzelem, amit nem engedünk be magunkba.

Néhány példa:
 • Macska: simogatás, függetlenség, hízelgés, női erő, bántástól-, elhagyástól való félelem.
 • Kutya: férfierő, agresszió, hűség, alárendeltség, felelősség másokért.
 • Por: hétköznapi, piszkos, közönséges dolgok, kétkezi munka.
 • Házipor: otthoni légkör, a házipor 60%-a családtagjaink lehullott laphámsejtjeiből áll.
 • Virágpor: hímivarsejt, szaporodás, nemiség, szex, megtermékenyítés.
 • Hús: közönséges, testi dolgok: alvás, szex, evés stb.
Az allergiás ember vágya a probléma nélküli élet, ahol felelősséget nem kell vállalni. 

A végén azonban egyedül maradhat egy nylon fólia mögött. Most nézzük mely szereket alkalmazhatjuk  sikerrel a különböző allergia típusok esetén.

Alkalmazni javasolt készítmények

Fontosnak tartom itt is, hagsúyozni: nem biztos hogy minden szerre szüksége lesz, érdemes állapotfelméréssel szűkíteni a kört, hogy célzottan találhassuk meg a kiutat az allergiából:

Allergia esetén mindig erős vízhiány van. Normál esetben a méregtelenítő szervek, máj, vese, belek, tüdő eltávolítják a salakanyagokat, de vízhiány esetén nem működnek megfelelően, így a bőr veszi át a méregtelenítést. A vízhez való újra hozzászoktatáskor kitartónak és következetesnek kell lennünk. Ajánlom figyelmükbe Dr. F. Batmanghelidj: A tested vízért kiállt című könyvet ebben a témában. 

Általánosságban kicsi adagokkal kezdjük a kezelést, és úgy emelhetjük fokozatosan. Allergia esetén, ha különösen súlyos, inkább a krémmel érdemes elkezdeni, és egy hét múlva egy cseppnyit bevenni a koncentrátumból naponta. Lehetőleg már tavasszal, vagy télen el kell kezdeni a tisztítást, hogy mire nyár lesz, a nyálkahártyák tiszták legyenek, így a tünetek lecsökkennek, vagy elmaradnak. Amikor erősek a tünetek, az egy cseppet fel lehet hígítani egy fél liter tiszta vízben, és ezt lehet kortyolgatni egész nap. Ha nem okoz nagyon erős reverziót, lehet emelni az adagot fokozatosan. Lehet óránként egy cseppet is bevenni, akinél az válik be.

Akinek szteroiddal elnyomták a bőrtüneteit, az készüljön fel, hogy esetleg elő fognak jönni. A salakanyagok mennyiségének csökkenését jelzi, ha a tünet elmúlik. Türelemmel, sok vízfogyasztással, diétával véglegesen meg lehet szabadulni ezektől a tünetektől, és a kiváltó okoktól is. 

Természetes, hogy aki épp most gyógyult meg az allergiából, az allergén anyagot kerülje el még fél évig, hogy az esetleges viszszaesést megakadályozza, és ezzel kitisztul a szervezetből a felhalmozódott méreganyag, ellenanyag, és minden, ami nem odavaló.

Ha valamilyen számítógépes, vagy orvosi allergia vizsgálaton volt, és kapott egy listát, hogy mennyi dologra allergiás, soha ne higgye el, hogy ez végleges. Ne programozzon negatív hozzáállást. A tapasztalatok szerint ez csak a pillanatnyi állapotot tükrözi, és meg lehet szabadulni tőle.

Pár tapasztalati példa: 

 • Egy hölgy napi 2 csepp Vironalt szedett, majd amikor elfogyott, napi 2 csepp Regalent. Ennyi elég volt ahhoz, hogy asztma gyógyszereire már nincs szüksége. Meglepve tapasztalta, hogy újra lát azzal a szemével, amelyikkel több, mint tíz éve nem látott. 
 • Egy fiatalember virágpor allergiája a napi pár csepp Gynextől múlt el, életmódváltásra is szüksége volt: többet pihen, és újra sportol. 
 • Egy pesti anyuka virágpor allergiája nagyon súlyos volt, folyamatos könnyezés, állandó kaparás a torokban, vizes orrfolyás. A Vironal és a Regalen segített a tünetek elmaradásában, azóta napi 3 orrfújásra csökkent az egész probléma.Tejallergiás kisgyerek 1 csepp Vironalt, később Regalent szedett, és abbahagyta a tejfogyasztást. Ettől az ekcémája is elmúlt, és ha néha tejeset eszik, akkor sem jön ki kiütés rajta.
A fenti példákat azért is adtam meg, hogy egyértelművé váljon, minden embernél egy kicsit más segíthet. Mielőtt elkezdi kiútját az allergiából, forduljon hozzám bizalommal, hogy már az első lépések is könnyebbek lehessenek.