Étrend-kiegészítők webáruháza, a gyógyulás elősegítéséhez és az egészség megtartásához!
EverClear, Természetes kozmetikumok

Bevásárlókosár

0 db terméket tartalmaz,
0 Ft értékben

» Termékeink

Hírlevél

E-mail:
Név:

Bejelentkezés

E-mail cím: 
Jelszó:

Elfelejtett jelszó »
Regisztráció »

Link ajánló

2013-02-24 21:17

C-vitaminról amit érdemes tudni

A C-vitamin néhány legfontosabb feladata a szervezetben: 
 • Az aszkorbinsav az egyik legfontosabb vitamin, számos reakció elősegítője.
 • Antioxidáns hatása fokozza a sejtek regenerációját, közömbösítve a szabadgyököket, elengedhetetlen a kötőszövet fontos alkotójának, a kollagénnek a képződéséhez,
 • fontos szerepe van a sejtlégzésben,
 • növeli az immunrendszer által termelt ellenanyagok szintjét a vérben, és így a szervezet sokkal aktívabban leküzdheti a fertőzéseket, betegségeket.
 • Erősíti az izomszövetet, a hajszálerek falait, segíti a sebek gyógyulását,
 • Segíti a kalcium, a vas felszívódását,
 • nélkülözhetetlen a fogak, a fogíny és a csontok egészsége szempontjából.
 • Sokféle enzimet aktivál,
 • részt vesz a mellékvesekéreg-hormonok szintézisében,
 • védelmet nyújt a stressz ellen,
 • nagyobb mennyiségben segíthet egyes rosszindulatú daganatok gyógyításában,
 • csökkenti a szürkehályog kialakulásának a kockázatát...

Állatok képesek a C-vitamint maguk megtermelni, de az ember csak kívülről tudja bevinni

Az állatvilágban minden faj – az embert, a főemlősöket, a gyümölcsevő denevéreket és a tengerimalacot kivéve – ha beteg, megsérül vagy stressz éri, mája és veséje nagy mennyiségű C-vitamint kezd termelni. Ezzel turbózza fel az állat az öngyógyító folyamatokat és védi az egészségét. 

Az ember génkészletében ma is jelen van az a gén, mely az L-gulonolakton-oxidáz enzimet kódolja: szőlőcukorból C-vitamint tudna gyártani, de sajnos ez a gén nálunk nem aktív. (...valamikor az evolúció során mutációt szenvedett...)
Ezért arra vagyunk utalva, hogy a C-vitamint kívülről, táplálékunkkal vigyük be.
Egy macska napi 10-15 ezer mg C-vitamint is megtermel.
A kecske, ha megsérül, 18-20.000 mg C-vitamint termel, hogy sebeit gyógyítsa.

Nos, a fentiekből fakad, hogy mi a törzsfejlődés "szerencsétlenjei” vagyunk, akiknél a C-vitamin- gyártó automatizmus nem működik.
No, de ebből egyáltalán nem azt a következtetést kellene levonni, mint az onkológusok, hogy a C- vitamin pótlása fölösleges, sőt káros! Eddig megjelent tapasztalatok a C-vitamin használatával kapcsolatban


1987-ban a III. C-vitamin konferencián elhangzott előadás több vizsgálatot idézett, amelyek bizonyítják, hogy a szervezet C-vitamin szintje és a szív és érrendszeri halálozás közt fordított arányosság van. Ez magyarázza azt a jelenséget is, hogy az északi országokban, ahol a friss zöldség és gyümölcs kevésbé érhető el, kb. 2.5-szer gyakoribb az infarktusos halálozás, mint a déli országokban.

Egy 2003-as vizsgálat szerint 2 gr C-vitamin jobb értágító hatású éroperációra váró dohányzó és nem dohányzó betegek közt, mint az e célra használt értágító.

Egy 2004-es vizsgálatban azt találták, hogy napi 1 gr C-vitamin bevitel szignifikánsan csökkenti a vérnyomást fiatal embereknél.

Egy 1999-es tanulmány azt bizonyította, hogy napi 500 mg C-vitamin hosszú távú fogyasztása a már kialakult szív és érrendszeri károsodásokat visszafordítja.

Egy 2002-es vizsgálat bizonyította, hogy a vér magas C-vitamin tartalma védi az érfalak izomzatát, vagyis megőrzi az erek rugalmasságát. A C-vitamin védi tehát az erek falát, csökkenti a koleszterinszintet és a különféle oxidációs károsodásokat. Rendszeres C-vitamin szedés jelentősen csökkentené a szív és érrendszeri betegségek kialakulását, véd az infarktustól, a magasvérnyomástól és az agyvérzéstől.

1990 és 2000 között kb. nyolcvan vizsgálat erősítette meg, hogy a C-vitamin jelentős hatással van a tumoros megbetegedésekben.

Egy 2004-ben 328 leukémiás esetet elemezve eredményük szerint azok a gyermekek védettebbek a leukémiával szemben, akik rendszeresen fogyasztanak C-vitamin tartalmú gyümölcsöket.

Egy 1987-es tanulmány egy 20 éves követéses vizsgálatban szignifikáns védőhatást talált a C- vitamint szedőknél a rákkal szemben; különösen állt ez a gyomorrákra.

Egy 1991-es tanulmány hasonló védőhatást talált.

Egy 2005-ös vizsgálat szintén a C-vitamin védőhatását mutatta ki a gyomorrákkal szemben.

Egy Észak-Itáliai vizsgálatban, 1994-ben a vastagbélrákkal szemben mutatták ki a C-vitamin védőhatását.

Egy másik 2005-ös vizsgálatban a C-vitamin egerekben erősen gátolta a vastagbél tumor növekedését.

Egy 1986-os vizsgálatban a nagyobb C-vitamin bevitel csökkentette a vastagbél és végbélrák kockázatát.

Egy 1987-es tanulmány méhnyak rákos nőknél szignifikánsan alacsonyabb C-vitamin szintet állapított meg.

Egy 1988-as vizsgálatban az emelkedett C-vitamin szint 60%-kal csökkentette a méhnyak rák kialakulását olyan nőknél, akiknél már kóros elváltozások voltak kimutathatók.

Egy 1991-es vizsgálat a C-vitamin védőhatását mutatta ki méhnyak rákkal szemben.

Egy 1991-es vizsgálat a C vitamint védőhatásúnak találta tüdőrákkal szemben nem dohányzó emberek közt. Jól tudjuk, hogy a dohányzás pusztítja a C-vitamint, így aki nem tud lemondani erről a halálos szenvedélyről, legalább szedjen sok C-vitamint.

Egy 1981-89 közt lefolytatott követéses vizsgálatban 11 580, a vizsgálat indulásakor még rákmentes személyt követtek, és akik nagyobb adag C vitamint szedtek védettebbek voltak a hólyag és a vastagbél rákkal szemben. 


Mennyi C-vitaminra van szükségünk naponta?

Az inaktív enzimünk aktív lenne, az állatvilág termeléséből kiindulva 2.000-9.000 mg C- vitamint termelnénk naponta, ami betegség esetén 18.000-20.000 mg-ra növekedne.

Linus Pauling ajánlása: a bázis: 1.000 mg 2x naponta.
Terheseknek 3.000-6.000 mg
Csecsemőknek: 250-500 mg.

Az angolszász szakirodalom normálisnak tartja, hogy a gyermek első pár életévében évente 8-10 lázas felső légúti megbetegedése legyen – biztos, hogy ennek a nagyon alacsony a C- és D- vitamin bevitel az egyik oka! 

Mindkettőből az orvostudomány ajánlása nagyon alacsony!
Influenza, meghűlés, virus-infekció esetén a fenti ajánlás többszörösét érdemes szedni.

Nálunk kapható C-vitamin terméket itt találja: